Het probleem verhelpen bij een Tractive GPS-tracker die niet wil opladen

Wanneer je de tracker of batterij op de oplader aansluit, licht het LED-lampje rood op om aan te geven dat het oplaadproces aan de gang is. Als de batterij volledig is opgeladen, gaat het LED-lampje uit of wordt het groen. Als dit na een paar seconden gebeurt, betekent dit dat de batterij al volledig is opgeladen.

Als de batterij-informatie in de app niet wordt bijgewerkt om dit weer te geven, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een verbindingsprobleem. Controleer de LED-status van je apparaat en volg de tips aan het eind van dit artikel om dit probleem op te lossen.

Als het LED-lampje niet rood oplicht wanneer je de tracker of de batterij wilt opladen, probeer dan de volgende tips om de tracker weer te laten opladen:

• Zorg ervoor dat de oplader op de juiste manier aan de tracker of batterij is bevestigd en op een werkende stroombron is aangesloten.
  • Zorg ervoor dat alle oplaadonderdelen schoon zijn. Verwijder vuil voorzichtig met kraanwater en een doek of tandenborstel.
  • Probeer het apparaat op te laden met een andere oplaadkabel, een A/C-adapter of via de USB-poort van je computer om de mogelijkheid van een defecte oplaadkabel of A/C-adapter uit te sluiten.
  • Controleer de oplaadkabel en de tracker op beschadigingen of defecten.

De volgende tips gelden alleen voor trackers met een verwisselbare batterij:

• Controleer de verwisselbare batterij op beschadigingen.
  • Probeer met een andere batterij op te laden om de mogelijkheid van een defecte batterij uit te sluiten.
  • Nadat je het apparaat hebt opgeladen, sluit je de tracker aan, schakel je deze uit en in, sluit je de app en open je deze opnieuw. Wacht even en controleer vervolgens het huidige batterijniveau. Het kan even duren voordat het nieuwe batterijniveau in de app wordt weergegeven, afhankelijk van de netwerkverbinding.

Als het niet lukt om de Tractive GPS-tracker op te laden met deze tips, neem dan contact op met de klantenservice van Tractive voor verdere hulp. Vermeld de volgende informatie in je bericht:

• Verschijnt er een rood lampje en verdwijnt dat lampje of wordt het na enige tijd groen wanneer je de tracker of de batterij probeert op te laden?
  • Heb je geprobeerd een andere stroombron te gebruiken (bijv. een USB-poort op je computer)?
  • Zie je schade aan de oplaadpinnen of iets anders waardoor de oplader niet correct aan de batterij/tracker kan worden bevestigd?

Reserveopladers en andere accessoires kunnen ook worden gekocht via de volgende link: Tractive GPS-accessoires