Hoe laad ik mijn Tractive GPS-tracker op?

Wanneer je de tracker oplaadt, licht het LED-lampje rood op. Zodra de batterij volledig is opgeladen, gaat het rode lampje uit of wordt het vervangen door een groen lampje.

Volg de onderstaande stappen om je nieuwe Tractive GPS-tracker op te laden.

Tractive GPS DOG LTE

• Sluit de tracker (de magnetische batterijkant) aan op de meegeleverde oplader. De tracker wordt automatisch ingeschakeld wanneer je hem oplaadt.
  • Sluit de lader aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.
  • Trek voorzichtig om de tracker los te koppelen van de oplaadkabel.
  • Laad de tracker minstens twee uur op voordat je het apparaat voor het eerst gebruikt.

Tractive GPS Cat-tracker, Tractive GPS DOG

• Verwijder indien nodig de bevestigingsklem.
  • Druk op de knoppen aan de boven- en onderkant van het apparaat om de batterij te los te koppelen.
  • Koppel de batterij aan de meegeleverde lader en sluit deze aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.

Tractive GPS Cat-tracker met geïntegreerde halsband

• Maak de tracker los van je huisdier.
  • Druk op de knoppen aan de boven- en onderkant van het apparaat om de tracker los te koppelen van de batterij.
  • Koppel de batterij aan de meegeleverde lader en sluit deze aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.

Let op: Terwijl de batterij van de GPS Cat-tracker, GPS Dog of GPS Cat-tracker met geïntegreerde halsband wordt opgeladen, wordt de batterijstatus die in de app wordt weergegeven mogelijk niet bijgewerkt naar het huidige batterijniveau. De reden hiervoor is dat de tracker alleen gegevens naar de app kan verzenden wanneer de batterij is aangesloten en het apparaat is ingeschakeld. Zodra het opladen is voltooid, doe je het volgende: koppel de batterij aan de tracker, schakel het apparaat in en wacht een paar minuten totdat de batterijstatus van de tracker is bijgewerkt in de app.

Tractive GPS Classic, Tractive GPS 3G

• Sluit de A/C-adapterkop aan op de A/C-adapter.
  • Sluit de USB-kabel aan op de A/C-adapter en sluit deze aan op een stroombron.
  • Sluit de oplaadklem aan op het apparaat door de 4 gouden oplaadpinnen zorgvuldig uit te lijnen. De oplaadtijd bedraagt ongeveer twee uur.

Tractive GPS XL

• Sluit de Tractive GPS XL-tracker aan op een stopcontact door de USB-oplader die met de tracker is meegeleverd in de USB-voedingsadapter te steken. De oplaadtijd bedraagt ongeveer acht uur.

Wat voor soort oplaadadapter is veilig om te gebruiken?

5V-adapters met een uitgangsspanning van 0,5 A, 1 A of 2 A zijn veilig om de Tractive GPS-tracker mee op te laden. Een oplader met een hoger voltage (bijvoorbeeld 9 V) kan het apparaat beschadigen.

Tips voor het oplossen van problemen met opladen >