Hoe kan ik mijn Energiebesparende zone instellen, bewerken en verwijderen?

Energiebesparende zones zijn beschikbaar op onze nieuwste honden- en kattentrackers en maken het mogelijk om vertrouwde wifi-netwerken te gebruiken om de levensduur van de batterij aanzienlijk te verlengen. In dit artikel leggen we uit hoe je een Energiebesparende zone instelt, bewerkt en verwijdert.

Een Energiebesparende zone instellen

Je kunt slechts voor één huisdier tegelijk een Energiebesparende zone instellen in de Tractive GPS-app. Als je meer dan één tracker hebt, maak dan voor elke tracker afzonderlijk een Energiebesparende zone aan.

1. Ga in de mobiele Tractive GPS-app naar Profiel > Tracker > Energiebesparende zones om een nieuwe zone in te stellen.
  2. De app laat zien dat de tracker wifi-netwerken in de buurt scant. Selecteer het wifi-netwerk dat je wilt gebruiken (bijvoorbeeld het netwerk thuis of op het werk).
  3. De speld toont je de huidige locatie van je tracker als de voorgestelde locatie van de Energiebesparende zone. Je kunt de speld verplaatsen als de locatie niet helemaal juist is.
  4. Geef de nieuwe Energiebesparende zone een naam, zoals 'wifi werk' of 'wifi thuis'.
  5. Sla de Energiebesparende zone op.

Je tracker zal dat wifi-netwerk nu herkennen als een Energiebesparende zone en in de Energiebesparende modus gaan zodra hij deze zone betreedt.

Een Energiebesparende zone bewerken

Om de naam of locatie van je Energiebesparende zone te wijzigen, ga je naar Profiel > Tracker en tik je op Bewerken naast Energiebesparende zones. Kies de betreffende Energiebesparende zone en geef deze een andere naam of verplaats de speld naar de huidige locatie - klaar!

Een Energiebesparende zone verwijderen

Om een Energiebesparende zone te verwijderen, ga je naar Profiel > Tracker en tik je op Bewerken naast Energiebesparende zones. Kies de Energiebesparende zone die je wilt verwijderen, tik op het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek en bevestig dat je de Energiebesparende zone wilt verwijderen.

De tracker moet het gebied van de Energiebesparende zone verlaten om de verwijdering van de zone door te voeren. Loop daarom even een blokje om met de tracker in je hand om te controleren of je de Energiebesparende zone niet meer ziet in je app. Je kunt de Energiebesparende zone op elk moment opnieuw instellen in de app.

Wij staan klaar om je te helpen als je problemen ondervindt met deze functie! Bekijk hier ons artikel voor probleemoplossing.