Inzicht in de activiteitsgegevens van je huisdier: Actieve minuten, Calorieën, Rust

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar op mobiele apparaten (app-versie 4.0.0 of hoger) en met geselecteerde GPS-trackers die compatibel zijn met Activiteitenmonitoring.

Heb je je ooit afgevraagd hoe actief je hond of kat elke dag is, hoeveel calorieën hij of zij verbrandt of dat hij of zij misschien de hele dag slaapt? Dankzij de nieuwe functie Activiteitenmonitoring in de Tractive GPS-app heb je deze informatie nu binnen handbereik.

In de nieuwe functie (uitgebracht in juli 2020) worden de activiteitsgegevens van je huisdier gemeten aan de hand van drie metrieken (Actieve minuten, Calorieën en Rust). Deze informatie wordt als volgt weergegeven op het tabblad Activiteit in de app:

Het aantal actieve minuten, verbrande calorieën en de tijd in rust voor de huidige dag wordt aan de linkerkant van het scherm weergegeven, gevolgd door het dagelijkse gemiddelde aan de rechterkant.

Actieve minuten

Actieve minuten zijn de tijd die het huisdier besteedt aan activiteiten zoals wandelen, rennen of spelen. Korte of lichte bewegingen, zoals wanneer je huisdier zich uitrekt of omdraait tijdens het slapen, worden niet meegeteld als actieve minuten, omdat dergelijke bewegingen voor je huisdier geen lichaamsbeweging zijn.

Calorieën

De Calorieën-metriek geeft een schatting van het aantal calorieën dat je huisdier heeft verbrand in een bepaalde tijdsperiode.

Rust

Rusttijd omvat alle tijd waarin je huisdier slaapt of niet actief beweegt.

Hoe berekent de GPS-tracker de activiteit van mijn huisdier?

De Tractive GPS-tracker bevat, net als activiteitstrackers voor mensen, een ingebouwde versnellingsmeter die het mogelijk maakt de beweging van een huisdier te registreren. Vervolgens worden er algoritmen toegepast om deze gegevens te analyseren en te bepalen of een huisdier actief of in rust was.

Waar worden de activiteitsgegevens van mijn huisdier opgeslagen?

Alle activiteitsgegevens van je huisdier zijn gekoppeld aan het huisdierprofiel, niet aan de tracker of het abonnement. Dus als je je apparaat moet vervangen, blijven de activiteitsgegevens en scores van je huisdier intact en worden ze overgedragen zodra je de nieuwe tracker aan het bestaande huisdier hebt toegewezen.

Hoe vaak worden de activiteitsgegevens in de app bijgewerkt?

Elke keer wanneer de tracker in de buurt van je telefoon is en je de app opent, worden de activiteitsgegevens van de tracker automatisch gesynchroniseerd naar de app op je telefoon. De synchronisatie wordt uitgevoerd via Bluetooth, dus zorg ervoor dat Bluetooth actief is op je mobiele apparaat. Als je geen gegevens ziet, volg je hier de stappen voor probleemoplossing.

Waar kan ik historische of statistische activiteitsgegevens bekijken?

Gebruik het scherm Kalender of Statistieken in de app om historische en statistische activiteitsgegevens te bekijken. Op de pagina Statistieken kun je bijvoorbeeld de activiteitsrecords van je huisdier bekijken, zoals het aantal actieve minuten op de Beste dag van je huisdier. Je kunt ook statistieken over langere tijd bekijken, zoals voor de gemiddelde dagelijkse activiteit, calorieën en rust.

In de kalenderweergave kun je teruggaan en bepaalde dagen selecteren om te zien hoe actief je huisdier binnen een bepaald tijdsbestek was.

Je kunt de kalender openen door rechtsboven in het scherm Activiteit te tikken op het kalenderpictogram.

Je kunt activiteitsstatistieken openen door te tikken op Profiel > Statistieken.

Moet de tracker altijd bevestigd zijn op mijn huisdier?

Ja, om zinvolle en nauwkeurige gegevens over de activiteit van je huisdier te kunnen afleiden, moet de tracker op je hond of kat zijn bevestigd.

Waar moet ik de tracker bevestigen om de activiteit van mijn huisdier in de gaten te houden?

Je kunt de tracker aan de halsband of aan het tuigje van je huisdier bevestigen. Om de meest nauwkeurige activiteitsresultaten te krijgen, raden wij echter aan om de tracker te bevestigen aan de halsband.

Wat gebeurt er als de tracker is uitgeschakeld of wordt opgeladen?

De tracker registreert geen activiteit terwijl hij wordt opgeladen of is uitgeschakeld.

Worden mijn gegevens aan anderen doorgegeven?

De bescherming van onze klanten en hun huisdieren heeft de hoogste prioriteit bij Tractive. Gegevens worden niet zonder je toestemming gedeeld met derden.