Groen, rood of oranje: wat is de betekenis van de verschillende GPS-statussen in de app?

Zodra je de tracker hebt geactiveerd en bent ingelogd op de Tractive GPS-app, zal de tracker locatie-updates versturen en je waarschuwen als dit om wat voor reden dan ook niet kan.

Als je de Tractive GPS DOG 4/LTE hebt en je huisdier zich in een energiebesparende zone bevindt, zie je 'Wifi' in de rechterbovenhoek van het scherm. Als de Batterijbesparingsmodus is ingeschakeld, zal de GPS-tracker niet langer op regelmatige basis GPS-locaties melden. In plaats daarvan zal de tracker om de paar minuten controleren of hij nog steeds binnen de energiebesparende zone is. Hieronder staat een voorbeeld van wat je in de app te zien krijgt wanneer je huisdier zich in een energiebesparende zone bevindt:

Het symbool van de hond die in een cirkel staat, net boven de LIVE-knop, geeft aan dat je de Vind-modus kunt activeren. Deze functie is beschikbaar op onze nieuwste trackers en het symbool verschijnt wanneer de tracker zich binnen het Bluetooth-bereik van je mobiele apparaat bevindt. Wanneer de tracker niet langer een Bluetooth-verbinding heeft met je mobiele telefoon of tablet, verdwijnt dit symbool.

Wanneer je je niet in een energiebesparende zone bevindt – bijvoorbeeld tijdens een wandeling – zie je naast GPS een cirkel met een groene, oranje of rode stip erin. Als de stip groen is, betekent dit dat de tracker een actieve netwerkverbinding heeft en nauwkeurige GPS-locaties detecteert. Als je één keer op de aan/uit-knop van het apparaat drukt, zie je twee groene knipperende lampjes. Lees hier meer over wat de kleuren van de LED-lampjes betekenen

Als de stip oranje of rood is, betekent dit dat de tracker momenteel niet in staat is om nauwkeurige locaties in real-time te tonen. Het kan zijn dat de tracker moeite heeft om verbinding te houden met lokale mobiele netwerken of dat de tracker niet in staat is om nauwkeurige GPS-locaties te detecteren. Als je op het GPS-pictogram drukt, krijg je meer informatie over de reden waarom de tracker op dat moment niet in staat is nauwkeurige locaties weer te geven en ontvang je tips om dit probleem op te lossen.

Over het algemeen werkt de tracker het beste in een gebied met een goede netwerkdekking wanneer hij een duidelijke zichtlijn naar de hemel heeft. Als je een oranje of rode stip ziet, raden we je aan naar buiten te gaan met de tracker in je hand en een paar minuten te wachten zodat de tracker de nodige verbindingen tot stand kan brengen. Als je na een paar minuten nog steeds een oranje of rode stip ziet, start je de Tractive GPS-app opnieuw en reset je de tracker:

TRNJA4_TRNJAWH.jpg Als je een Tractive GPS DOG 4/LTE hebt, reset je de tracker door de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt te houden. Laat de aan/uit-knop vervolgens los. Een geslaagde reset wordt aangegeven door een knipperend lampje en een pieptoon.

Als je een andere tracker hebt, voer je de reset uit door de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt te houden. Laat de aan/uit-knop vervolgens los. Een geslaagde reset wordt aangegeven door een knipperend lampje en een pieptoon.

Wacht daarna een paar minuten terwijl de tracker verbinding probeert te maken met lokale mobiele netwerken en nauwkeurige GPS-locaties detecteert. Je kunt ook een testwandeling van 10 minuten maken door je buurt met de tracker in je hand en LIVE Tracking actief, indien mogelijk.

Mocht je problemen blijven ondervinden, neem dan contact op met de klantenservice van Tractive voor ondersteuning en laat de tracker indien mogelijk ingeschakeld. Vermeld de volgende informatie in je bericht, zodat wij je verzoek efficiënter kunnen behandelen:

• Wanneer begon het probleem?
  • Welke kleurencombinatie zie je als je de aan/uit-knop één keer indrukt (bijv. groen-rood), nadat je de tracker hebt gereset en hem een paar minuten buiten hebt gezet?
  • De datum en tijd van je testwandeling.