Hoe kan ik de batterijlevensduur van mijn tracker verlengen?

De meeste Tractive GPS-trackers hebben een standaard batterijlevensduur van 2-5 dagen. Met de nieuwe functie Energiebesparende zone, die beschikbaar is op LTE-trackers, kan de batterij van je tracker tot 40% langer meegaan, omdat de tracker zeer weinig stroom verbruikt wanneer je huisdier zich in een energiebesparende zone bevindt.

Wanneer de tracker stilstaat (bijv. wanneer je huisdier slaapt), zal de tracker minder locaties melden om de batterij te sparen. Als je kat of hond onderweg is, verbruikt de tracker meer batterijvermogen omdat hij meer locaties meldt wanneer hij beweging detecteert. Als je LIVE Tracking activeert, ontvang je elke paar seconden een locatie-update, wat meer batterijvermogen verbruikt. Dus als je een avontuurlijke viervoeter hebt die altijd op pad is, zul je de batterij vaker moeten opladen dan wanneer hij of zij de voorkeur geeft aan de comfortabele bank thuis.

Naast het activiteitsniveau van je huisdier zijn er nog enkele andere factoren die de batterijlevensduur van je tracker beïnvloeden.

Welke andere factoren beïnvloeden de batterijlevensduur van de Tractive GPS?

• Cellulaire dekking: Hoe sterker het signaal van het mobiele netwerk in je gebied, hoe eenvoudiger het voor de tracker is om een verbinding met deze netwerken tot stand te brengen en te behouden. Als de tracker zich in een gebied bevindt waar het netwerksignaal zwak is of als er een probleem is aan de kant van de netwerkprovider, kan de batterij sneller leeg raken dan in gevallen waar er voldoende mobiele dekking is.
  • Beschikbaarheid van GPS: De tracker presteert het beste wanneer GPS-signalen goed beschikbaar zijn, buiten en onder een heldere hemel. Langdurige GPS-storing kan leiden tot een verminderde levensduur van de batterij. Als een tracker zich bijvoorbeeld binnenshuis bevindt en het dak van het gebouw de GPS-signalen blokkeert, verbruikt de tracker meer stroom om te proberen GPS-locaties te detecteren.
  • Temperatuur: Batterijen functioneren het beste en hebben de langste levensduur bij kamertemperatuur.
  • Hardware/firmware: Als het apparaat beschadigd is of de firmware is niet up-to-date, kan dit leiden tot een kortere levensduur van de batterij.

De batterijlevensduur van je Tractive GPS-tracker verlengen:

Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je Tractive GPS-tracker een zo lang mogelijke batterijlevensduur heeft:

1. Schakel de Batterijbesparingsmodus in.
  2. Als je ons nieuwste trackermodel hebt (de Tractive GPS DOG 4/GPS DOG LTE), kun je een energiebesparende zone instellen en profiteren van een langere batterijlevensduur.
  3. Schakel Bluetooth en GPS/locatieservices op je smartphone in als je binnen of in de buurt van je huisdier bent.
  4. Zorg ervoor dat je tracker up-to-date blijft.
  5. Beperk het gebruik van LIVE Tracking tot situaties waarin je huisdier vermist is of uit het zicht is. Je kunt nog steeds op elk moment zien waar je huisdier zich bevindt met de standaard tracking-modus.
  6. Zorg ervoor dat niets de tracker van je hond of kat blokkeert vanuit de open lucht/hemel en vermijd het gebruik van LIVE Tracking wanneer je huisdier zich binnenshuis bevindt. Net als bij je mobiele telefoon zal het dak van een gebouw het GPS-signaal verstoren en de GPS-nauwkeurigheid verminderen.
  7. Gebruik de tracker niet in gebieden waar een zwak (of geen) cellulair-netwerksignaal is. De signaalsterkte van het mobiele netwerk van je telefoon kan hiervoor een goede indicator zijn.
  8. Vermijd dat de tracker wordt blootgesteld aan temperaturen kouder dan -5 °C en warmer dan 40 °C. Wanneer je het apparaat gebruikt bij extreme temperaturen, moet je het gebruik van LIVE Tracking tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat je een goede cellulaire dekking hebt.

Als je na het opvolgen van deze tips nog steeds vragen of zorgen hebt over de levensduur van de batterij van je tracker, neem dan contact op met de klantenservice van Tractive voor ondersteuning bij het oplossen van problemen.

Problemen met opladen? Klik hier om onze oplaadtips en -trucs te lezen >