Problemen oplossen: ik ervaar problemen met LIVE Tracking.

Wanneer LIVE Tracking beschikbaar is, kun je dit activeren door rechtsonder in de mobiele app of rechtsboven in de webapplicatie op my.tractive.com op de LIVE-knop te drukken. Zodra LIVE Tracking is geactiveerd, ontvang je om de paar seconden locatie-updates en wordt de route van je huisdier weergegeven met een blauwe lijn.

Als je de app op je mobiele telefoon hebt geopend, blijft LIVE Tracking actief totdat je op de knop Stoppen drukt. Als je de app minimaliseert, wordt LIVE Tracking na 5 minuten automatisch uitgeschakeld om de batterij van de tracker te sparen. Ontdek hier hoe je de automatische time-out van LIVE Tracking kunt verlengen.

We raden een batterijniveau van minstens 10% aan wanneer je een LIVE Tracking-sessie wilt starten.

Wat kan ik doen als LIVE Tracking niet beschikbaar is?

Als de LIVE-knop is uitgegrijsd, betekent dit dat LIVE Tracking momenteel niet kan worden geactiveerd. Dit heeft waarschijnlijk een van de volgende twee oorzaken:

1. Je maatje bevindt zich in een energiebesparende zone. Wanneer de tracker zich in een energiebesparende zone bevindt, kun je LIVE Tracking alleen activeren indien je binnen het Bluetooth-bereik van de tracker bent. Als het goed is kun je LIVE Tracking weer starten zodra je huisdier de energiebesparende zone heeft verlaten.

2. De tracker heeft geen actieve netwerkverbinding of is niet in staat om nauwkeurige GPS-locaties te detecteren. In dit geval zie je een rode of oranje stip in de cirkel die de GPS-status in de mobiele app weergeeft. Als je op het GPS-symbool drukt, krijg je meer informatie over het precieze probleem op dat moment. Je kunt ook de netwerk- en GPS-verbindingsstatus van je apparaat controleren door één keer op de aan/uit-knop van de tracker te drukken.

Als je LIVE Tracking niet kunt starten wanneer je je buiten de energiebesparende zone bevindt, ga dan naar buiten met de tracker in je hand en zorg ervoor dat de tracker een duidelijke zichtlijn naar de hemel heeft. Als je na één minuut LIVE Tracking nog steeds niet kunt activeren, start je de Tractive GPS-app opnieuw en reset je de tracker:

TRNJA4_TRNJAWH.jpg Als je een Tractive GPS DOG 4/LTE hebt, reset je de tracker door de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt te houden. Laat de aan/uit-knop vervolgens los. Een geslaagde reset wordt aangegeven door een knipperend lampje en een pieptoon.

Als je een andere tracker hebt, voer je de reset uit door de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt te houden. Laat de aan/uit-knop vervolgens los. Een geslaagde reset wordt aangegeven door een knipperend lampje en een pieptoon.

Wacht daarna een paar minuten zodat de tracker de nodige verbindingen tot stand kan brengen en probeer vervolgens opnieuw LIVE Tracking te activeren tijdens een testwandeling van 10 minuten in je omgeving met de tracker in de hand.

Het is ook belangrijk dat je mobiele telefoon of tablet een wifi- of mobiele-dataverbinding heeft, zodat je LIVE Tracking kunt gebruiken en locatie-updates in de app kunt ontvangen.

Mocht je problemen blijven ondervinden, neem dan contact op met de klantenservice van Tractive voor ondersteuning en laat de tracker indien mogelijk ingeschakeld. Vermeld de volgende informatie in je bericht, zodat wij je verzoek efficiënter kunnen behandelen:

• Wanneer begon het probleem?
  • Welke kleurencombinatie zie je als je de aan/uit-knop één keer indrukt (bijv. groen-rood), nadat je de tracker hebt gereset en hem een paar minuten buiten hebt gezet?
  • De datum en tijd van je testwandeling.