Wat is een virtuele omheining?

Een virtuele omheining is een omtrek die een veilige zone afbakent waarin je je huisdier wilt houden. De virtuele omheining wordt als een ronde, rechthoekige of aangepaste* vorm weergegeven op de kaart in de mobiele app of webapplicatie van Tractive GPS, zoals hieronder:

Als je meerdere trackers hebt, moet je voor elke tracker een virtuele omheining instellen.

*Opmerking: virtuele omheiningen met een aangepaste vorm zijn momenteel alleen beschikbaar op bepaalde apparaten.

De virtuele omheining helpt je om je huisdier veilig te houden door jou (en alle anderen met wie je de tracker hebt gedeeld) te waarschuwen zodra je huisdier de vooraf ingestelde veilige zone betreedt of verlaat.

De meldingen worden als pushberichten (geen sms) naar je smartphone gestuurd en vereisen een internetverbinding voor de ontvangst. De verzendtijd is afhankelijk van de dekking van de netwerkprovider en het smartphone-platform zelf. E-mail- en webmeldingen kunnen ook worden ingeschakeld. Meer informatie over de meldingsinstellingen vind je hier.

Klik hier om aan de slag te gaan met het instellen van een virtuele omheining.