Problemen oplossen: ik ervaar problemen met meldingen.

Gaat er iets niet goed met het ontvangen van meldingen of heb je last van een meldingsvertraging? Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je meldingen ontvangt wanneer je ze nodig hebt.

Schakel meldingen in voor de Tractive GPS-app

Zorg er eerst voor dat meldingen zijn ingeschakeld in de Tractive GPS-app.

In de mobiele app:

1. Open de mobiele Tractive GPS-app en log in, indien nodig.
  2. Tik op Account > Meldingen.
  3. Je kunt nu instellen welke (push)berichten je wilt ontvangen van de mobiele app.

In de webapplicatie:

1. Log in op de Tractive GPS-webapplicatie op my.tractive.com.
  2. Klik op Account beheren.
  3. Klik op Algemene instellingen.
  4. Onderaan de pagina kun je nu de gewenste typen meldingen inschakelen.

Controleer de meldingsinstellingen van je iOS/Android-systeem voor de Tractive GPS-app

Meldingen voor elke app kunnen worden geblokkeerd door de meldingsinstellingen van het iOS- of Android-systeem op je smartphone of tablet. Ga naar de app- of meldingsinstellingen van je telefoon om ervoor te zorgen dat meldingen van Tractive GPS worden toegestaan op je telefoon of tablet.

Controleer de energiebesparende instellingen van je telefoon

Sommige smartphones hebben speciale energiebesparende modi die kunnen verhinderen dat Tractive GPS-meldingen op je telefoon worden weergegeven. Dit kan op je smartphone worden aangeduid als Batterijoptimalisatie, Aanpasbaar batterijbeheer, Batterijbesparing of Energiebesparing.

Open de batterij-instellingen van je telefoon om te controleren of Tractive GPS-meldingen niet worden geblokkeerd. Omdat de Batterijbesparingsmodus (of het equivalent daarvan) op je smartphone de meldingen die je ontvangt kan beperken, moet je de Batterijbesparingsmodus uitschakelen om alle Tractive GPS-meldingen te ontvangen.

Zorg ervoor dat meldingen niet worden geblokkeerd door een app van derden

In sommige gevallen kunnen apps van derden, zoals Clean Master of Security Master, de Tractive GPS-meldingen blokkeren. Als je deze apps op je telefoon hebt geïnstalleerd, ga je naar de meldingsinstellingen van de app of naar het menu met tools om ervoor te zorgen dat Tractive GPS-meldingen niet worden geblokkeerd.

Controleer de internet- en netwerkverbinding

Om meldingen op tijd te ontvangen, moet je telefoon, tablet of computer een internetverbinding hebben en moet de Tractive GPS-app verbonden zijn met het lokale cellulaire netwerk. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Reset de virtuele omheining

Verwijder de bestaande virtuele omheining en maak een nieuwe of herpositioneer de plaatsing van de bestaande virtuele omheining.

Controleer de instellingen voor virtuele omheiningen

Zorg ervoor dat de virtuele omheiningen op de juiste locatie staan en dat ze elkaar niet overlappen, want dat kan leiden tot problemen met meldingen, zoals in het onderstaande voorbeeld:

Controleer de GPS-functie van de tracker

Als er een probleem is met de GPS-module van je tracker, ontvang je meldingen mogelijk niet op tijd. Controleer de prestaties van je tracker door buiten een wandeling te maken met het apparaat in de modus LIVE Tracking. Toont de app om de paar seconden een nieuwe locatie? Zo niet, neem dan contact op met de klantenservice van Tractive voor ondersteuning.

Extra tips voor Android-gebruikers

Sommige Android-apparaten kunnen het versturen van mobiele meldingen door Tractive blokkeren. Als je een van de volgende apparaten gebruikt, volg je deze stappen om ervoor te zorgen dat je de Tractive GPS-meldingen kunt ontvangen (wijzig de instellingen voor de Tractive-app, in plaats van voor Slack): Asus Zenfone, Asus Zenfone 2, Huawei Honor 6, Huawei Honor 8, Huawei P8 lite, Huawei Mate 8 & Huawei Nova Plus, Huawei P20 & P30, LeEco/LeTV, Lenovo, OnePlus, OnePlus 3, OPPO, Samsung, Xiaomi

Als geen van deze tips heeft geholpen, neem je contact op met de klantenservice voor verdere ondersteuning.