Hoe laad ik mijn Tractive GPS-tracker op?

Wanneer je de tracker oplaadt, licht het LED-lampje rood op. Zodra de batterij volledig is opgeladen, gaat het rode lampje uit of wordt het vervangen door een groen lampje.

Normaliter zal de LED binnen enkele seconden rood oplichten om aan te geven dat hij oplaadt. Als de tracker enige tijd niet is opgeladen, kan het een minuut duren voordat de LED rood oplicht. Laat de oplader dus ten minste een minuut aangesloten om te controleren of de tracker correct oplaadt!

Volg de onderstaande stappen om je nieuwe Tractive GPS-tracker op te laden.

Tractive GPS DOG 4 / DOG LTE, Tractive GPS CAT 4 / CAT LTE

• Sluit de tracker (de magnetische batterijkant) aan op de meegeleverde oplader. De tracker wordt automatisch ingeschakeld wanneer je hem oplaadt.
  • Sluit de lader aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.
  • Trek voorzichtig om de tracker los te koppelen van de oplaadkabel.
  • Laad de tracker minstens twee uur op voordat je het apparaat voor het eerst gebruikt.

Ook kan je onze nieuwe Klemlader proberen, deze is te koop in onze online shop.

• Plaats de tracker in de oplaadklem en zorg ervoor dat de twee gouden contactpunten op het apparaat zijn opgelijnd met de gouden contactpunten in de klem.
  • Bevestig de meegeleverde kabel aan de clip (Opmerking: De meeste USB-kabels werken, maar niet alle kabels zijn compatibel. Gebruik daarom de USB-kabel die je bij de oplader hebt ontvangen als je problemen hebt met het opladen van het apparaat.)
  • Sluit de lader aan op een stroombron. De tracker zal volledig worden opgeladen in minder dan drie uur.
  • Zodra het opladen is voltooid, verwijder je gewoon de tracker van de klem.

Tractive CAT Mini

CAT Mini Ladevorgang.gif

• Om te beginnen met opladen, druk je de tracker stevig in de lader. De gele stippen op de achterkant van de tracker komen overeen met de gele oplaadpunten op de lader. Je zou een klik moeten horen als de tracker op zijn plaats klikt en begint op te laden.

• Tijdens het opladen verschijnt een rood lampje, dat vervolgens groen wordt om aan te geven dat het opladen is voltooid. Het duurt ongeveer 2-3 uur om de Tractive Cat Mini volledig op te laden.

Tractive DOG XL

• Om te beginnen met opladen, druk je de tracker stevig in de lader. De gele stippen op de achterkant van de tracker komen overeen met de gele oplaadpunten op de lader. Je zou een klik moeten horen als de tracker op zijn plaats klikt en begint op te laden.

• Tijdens het opladen verschijnt een rood lampje, dat vervolgens groen wordt om aan te geven dat het opladen is voltooid. Het duurt ongeveer 4,5 uur om de Tractive DOG XL volledig op te laden.

Tractive DOG XL Adventure-editie

• Om te beginnen met opladen, druk je de tracker stevig in de lader. De gele stippen op de achterkant van de tracker komen overeen met de gele oplaadpunten op de lader. Je zou een klik moeten horen als de tracker op zijn plaats klikt en begint op te laden.

• Tijdens het opladen verschijnt een rood lampje, dat vervolgens groen wordt om aan te geven dat het opladen is voltooid. Het duurt ongeveer 4,5 uur om de Tractive DOG XL volledig op te laden.

Tractive GPS Cat-tracker, Tractive GPS DOG

• Verwijder indien nodig de bevestigingsklem.
  • Druk op de knoppen aan de boven- en onderkant van het apparaat om de batterij te los te koppelen.
  • Koppel de batterij aan de meegeleverde lader en sluit deze aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.

Tractive GPS Cat-tracker met geïntegreerde halsband

• Maak de tracker los van je huisdier.
  • Druk op de knoppen aan de boven- en onderkant van het apparaat om de tracker los te koppelen van de batterij.
  • Koppel de batterij aan de meegeleverde lader en sluit deze aan op een stroombron. De oplaadtijd bedraagt ongeveer drie uur.

Let op: Terwijl de batterij van de GPS Cat-tracker, GPS Dog of GPS Cat-tracker met geïntegreerde halsband wordt opgeladen, wordt de batterijstatus die in de app wordt weergegeven mogelijk niet bijgewerkt naar het huidige batterijniveau. De reden hiervoor is dat de tracker alleen gegevens naar de app kan verzenden wanneer de batterij is aangesloten en het apparaat is ingeschakeld. Zodra het opladen is voltooid, doe je het volgende: koppel de batterij aan de tracker, schakel het apparaat in en wacht een paar minuten totdat de batterijstatus van de tracker is bijgewerkt in de app.

Tractive GPS Classic, Tractive GPS 3G

• Sluit de A/C-adapterkop aan op de A/C-adapter.
  • Sluit de USB-kabel aan op de A/C-adapter en sluit deze aan op een stroombron.
  • Sluit de oplaadklem aan op het apparaat door de 4 gouden oplaadpinnen zorgvuldig uit te lijnen. De oplaadtijd bedraagt ongeveer twee uur.

Tractive GPS XL

• Sluit de Tractive GPS XL-tracker aan op een stopcontact door de USB-oplader die met de tracker is meegeleverd in de USB-voedingsadapter te steken. De oplaadtijd bedraagt ongeveer acht uur.

Wat voor soort oplaadadapter is veilig om te gebruiken?

5V-adapters met een uitgangsspanning van 1A zijn veilig om de Tractive GPS-tracker mee op te laden. Een oplader met een hoger voltage (bijvoorbeeld 9 V) kan het apparaat beschadigen.

Tips voor het oplossen van problemen met opladen >