Wat is het verschil tussen standaard tracking en LIVE Tracking?

De Tractive GPS-tracker heeft twee verschillende trackingmodi, die op elk moment kunnen worden gebruikt:

• Standaard tracking, waarbij de tracker elke 2-60 minuten een nieuwe locatie detecteert.
  • LIVE Tracking, waarbij de tracker elke 2-3 seconden een nieuwe locatie detecteert.

Standaard tracking-modus

Wanneer je de Tractive GPS-tracker inschakelt, zal deze de standaard tracking-modus gebruiken.

In de standaardmodus detecteert de tracker elke 2 tot 60 minuten een nieuwe locatie, afhankelijk van het activiteitsniveau van je huisdier. Om de batterij te sparen, worden er minder vaak updates verzonden wanneer je huisdier inactief is, en vaker wanneer je huisdier onderweg is.

Als je een Tractive GPS DOG 4/LTE hebt, worden er ook minder vaak updates verzonden wanneer je geen virtuele omheining hebt ingesteld om de batterij te sparen. Om vaker updates te ontvangen, hoef je alleen maar een virtuele omheining in te stellen op een locatie van je keuze. Je kunt ook een energiebesparende zone instellen indien je een Tractive GPS DOG 4/LTE hebt. Als de tracker een energiebesparende zone detecteert, zie je 'Wifi' in de rechterbovenhoek van de app en zal de GPS-tracker niet langer reguliere GPS-locaties melden. In plaats daarvan zal de tracker om de paar minuten controleren of hij nog steeds binnen de energiebesparende zone is. Zodra de tracker de energiebesparende zone heeft verlaten, zal deze de GPS-locaties melden zoals normaal.

Als je de standaard tracking-modus gebruikt, zie je hoelang geleden de tracker zijn laatste locatie heeft doorgegeven (tenzij de tracker in een energiebesparende zone is). Als je dit niet ziet, kun je deze optie activeren via de kaartinstellingen door op het instellingenpictogram linksonder op de kaart te klikken.

Wanneer de Batterijbesparingsmodus is ingeschakeld, zal de tracker ongeveer om de 10 minuten een nieuwe locatie detecteren.

Hoewel de tracker minder locatie-updates verstuurt, controleert deze voortdurend of de virtuele omheining is doorbroken. Als je huisdier de virtuele omheining verlaat, zal de app je daarvan op de hoogte brengen volgens je meldingsinstellingen.

De afbeelding hieronder toont de Tractive GPS-app in de standaard tracking-modus:

LIVE Tracking-modus

Door op de LIVE-knop rechtsonder op de kaart te klikken, wordt LIVE Tracking geactiveerd. Er wordt een wit of blauw lampje op de GPS-tracker geactiveerd en de real-time locatie van je huisdier wordt elke 2-3 seconden bijgewerkt in de app. Als de tracker zich in een energiebesparende zone bevindt, is het alleen mogelijk om LIVE Tracking te activeren als de tracker binnen het Bluetooth-bereik is van het mobiele apparaat dat je gebruikt en een Bluetooth-verbinding met dat apparaat tot stand heeft gebracht.

Als LIVE Tracking is ingeschakeld, kun je ook zien hoe ver je huisdier op dit moment van je mobiele apparaat is verwijderd, wat de huidige hoogte van de tracker is en wat de huidige snelheid van de tracker is. In de kaartinstellingen kun je selecteren welke informatie je op de kaart wilt zien tijdens het gebruik van LIVE Tracking. Je kunt ook de functies van Licht en geluid activeren, evenals Augmented Reality en de Vind-modus (om de Vind-modus te activeren, moet je tracker binnen het Bluetooth-bereik van je mobiele apparaat zijn).

De frequentie van de locatie-updates in LIVE Tracking wordt niet beïnvloed door het inschakelen van de Batterijbesparingsmodus.

De afbeelding hieronder toont een LIVE Tracking-sessie in de Tractive GPS-app. De route van je huisdier in real-time wordt geïllustreerd door een blauwe lijn:

Opmerking: LIVE Tracking wordt na 5 minuten automatisch uitgeschakeld om de batterij te sparen. Om het gebruik vóór de time-out van LIVE Tracking te verlengen tot meer dan 5 minuten, klik je hier.

Is het mogelijk om de tijd tussen locatie-updates handmatig in te stellen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk om de tracker handmatig in te stellen om de locatie bij te werken met een specifiek tijdsinterval, naast wat hierboven al is vermeld bij gebruik van de Batterijbesparingsmodus.